5 různých způsobů jak zvýšit bezpečnost na parkovištích

Ať už v práci nebo na větším komerčním parkovišti, bezpečnost vašeho vozu i ostatních je nejdůležitější. Vaše auto pravděpodobně stráví více času na parkovišti než na silnici. A právě v garážích nebo na parkovacích místech je nejvíce náchylné vůči nehodám, vandalismu nebo chybám ostatních. Zde je 5 způsobů, jak zvýšit bezpečnost vašeho parkoviště:

Flexibilní zahrazovací sloupky

Jak již název napovídá, tyto sloupky se při přejetí vozidla ohnou a poté vrátí do původní polohy. Jejich největší výhodou je to, že vozidlo nepoškodí a díky reflexnímu polepu jsou nepřehlédnutelné. Patří mezi nejčastější bezpečnostní prvek s kterým se můžeme setkat na parkovištích.

Parkovací dorazy

Zabrání autu v nárazu do obrubníku nebo do aut stojících za ním. Promáčknutí a poškození laku není nikdy příjemné, zvláště když se tomu dá tak snadno vyhnout. Gumové parkovací dorazy jsou jednoduchým řešením běžného problému - ušetří hodiny papírování a nepříjemných rozhovorů s ostatními majiteli vozů.

Zpomalovací prahy

Zpomalovací prahy jsou osvědčenou a široce používanou metodou pro zmírnění nehodovosti a regulaci plynulosti dopravy. Strategické umístění zpomalovacích prahů může snížit rizika pro vaše vozidlo, zpomalit rychlost vozidel a omezit provoz ve vašem okolí.

Dopravní zrcadla

Bezpečnost na vašem parkovišti závisí na tom, aby všechna vozidla viděla potenciální nebezpečí. Pohybující se auta, chodci a ostatní vozidla musí být viditelná - i když se nacházejí za těsným rohem. Ať už se jedná o soukromou příjezdovou cestu, nebo veřejné parkoviště, dopravní zrcadla zajistí tu nejlepší viditelnost pro všechny řidiče.

Omezení výšky vozidel

Bezpečnost celé konstrukce na vašem parkovišti je velmi důležitá. Výšková omezení přístupu mohou existovat na mnoha větších parkovištích a lze je zavést i na menších parkovištích a v soukromých garážích. Řidiči, kteří si nejsou vědomi výšky svého vozidla, mohou způsobit vážné škody na konstrukci budov a ostatních aut.